Упутство за коришћење Наставничког образовног портала

Приступ порталу

 

Наставнички образовни портал се налази на адреси http://portal.zuov.gov.rs/ а може му се приступити и са сајта Завода за унапређивање обрзовања и васпитања, линком:


На главној страници портала видљиви су сви програми који су тренутно доступни.Могуће је изабрати локализацију портала и на други језик (енглески, српски – ћирилица или латиница), избором језика у горњем десном углу. Кликом на избор језика (1), отвара се падајући мени за избор (2), где се можете одлучити за један од понуђених језика.Приступ програму могућ је само уколико се пријавите на портал својим приступним параметрима. Параметри се састоје од корисничког имена и лозинке.

Пријава се може извршити кликом на „катанац“ у горњем десном углу или кликом на програм коме желите да приступите.


Страница за приступ систему:После уноса корисничког имена и лозинке, изаберите „ПРИЈАВА“. Уколико не приступате са личног рачунара, не саветујемо  избор опције „Запамти корисничко име“.

На порталу су доступни различити програми,  и након пријаве, биће Вам приказани  они програми на које сте уписани.

Ови програми се приказују одмах испод фотографија категорија на Порталу, и видљиви су као МОЈИ КУРСЕВИ:Препоручујемо да лозинку промените после првог приступа на Наставнички образовни портал.

Активности на обукама

Обуке су организоване тако да имају „Општу секцију“ и различит број тема.

У општој секцији налази се план активности који описује шта све од полазника очекује на обуци.

 


Обуке су организоване на различите начине. Неке су програмиране и без модератора, захтевајући од полазника да одређеним редоследом прелазе садржај и одговарају на постављена питања. Неке обуке имају модераторе који прате рад полазника, дајући им повратну информацију о напредовању кроз активности. Обуке могу имати лекције, домаће задатке и тестове.

Свака обука садржи потребан наставни материјал, који се може преузети.

Последња измена: Sunday, 19. May 2019., 22:57