Упутство за коришћење Наставничког образовног портала

Приступ порталу

 

Наставнички образовни портал се налази на адреси http://portal.zuov.gov.rs/ а може му се приступити и са сајта Завода за унапређивање обрзовања и васпитања, линком:


На главној страници портала видљиви су сви програми који су тренутно доступни.Могуће је изабрати локализацију портала и на други језик (енглески, српски – ћирилица или латиница), избором језика у горњем десном углу. Кликом на избор језика (1), отвара се падајући мени за избор (2), где се можете одлучити за један од понуђених језика.Приступ програму могућ је само уколико се пријавите на портал својим приступним параметрима. Параметри се састоје од корисничког имена и лозинке.

Пријава се може извршити кликом на „катанац“ у горњем десном углу или кликом на програм коме желите да приступите.


Страница за приступ систему:После уноса корисничког имена и лозинке, изаберите „ПРИЈАВА“. Уколико не приступате са личног рачунара, не саветујемо  избор опције „Запамти корисничко име“.

На порталу су доступне три обуке, али сваки корисник је уписан само на једну обуку и одмах, по пријави, биће Вам приказа главна страница обуке.


Активности на обуци

Обуке су организоване тако да имају „Општу секцију“ и теме, две или три.

У општој секцији налази се план активности који описује шта све од полазника очекује на обуци.

 

Свака тема дата је насловом (на приказаном примеру то је „Политика развоја плана наставе и учења“), описом теме и лекцијама. Лекције су организоване као програмирано учење. Садржај сваке лекције подељен је на мање целине а после сваке целине налази се питање. Само тачан одговор на питање, води нас даље кроз садржај. Уколико је одговор нетачан, имате могућност да поново одговорите. По успешном завршетку лекције, на главној страни курса, видећете да је лекција обележена зеленом „квачицом“, и да Вам је доступна наредна лекција.


Када је лекција успешно обрађена, наредна лекција постаће доступна (обојена плавом бојом).Садржај лекција

Садржаји лекција подељени су на стране, слично књигама, а на дну стране налазе се навигациони дугмићи који вас могу водити на наредну страну, вратити на претходну страну или водити на задатак, уколико је предвиђен.

Прилози

У свакој лекцији постоје линковани садржаји, који служе за додатно информисање; то су углавном различити закони, правилници, додатна литертура и сл. Кликом на линк, они се отварају у новом прозору. Линк ћете препознати јер је означен плавом бојом.

Уколико желите да преузмете сав додатни материјал, постоји директоријум „Прилози“.Упитник за све учеснике

Последња обавезна активност на обуци је евалуациони упитник (Упитник за све учеснике).

Попуњавањем упитника стиче се право на  уверење  о савладаној обуци програма стручног усавршавања.  Сви полазници ће бити накнадно обавештени о начину преузимања уверења
Уколико имате било каквих питања у вези са приступом садржају, обратите се на Тиму за техничку подршку на zuovedu.support@comtrade.com .

Последња измена: Friday, 14. December 2018., 23:37