У новонасталој ситуацији и у складу са препорукама, Програм обуке за запослене у образовању /Дигитална учионица/дигитално компетентан наставник – увођење електронских уџбеника и дигиталних образовних материјала одвијаће се путем интернета. Обука за прве три групе школа почиње 12.6.2020. Обавештење за остале групе школа у овом кругу обука биће објављено 8.6.2020.

Обука је обавезна за све наставнике у основним школама и гимназијама и спада у категорију обука од јавног интереса. Циљ обуке је професионално оснаживање наставника за коришћење савремене информационо-комуникационе технологије у свакодневној настави, оспособљавање наставника за коришћењe дигиталних уџбеника и отворених образовних ресурса, како и коришћење система за управљање наставом и учењем у дигиталном окружењу и  већег броја алата за самостално креирање образовних ресурса.

Завод за унапређивање образовања и васпитања је директорима прве три групе школа које су укључене у овај круг обука проследио обавештење са списком наставника који ће похађати обуку у термину од 12.6.2020. године.

Наставници ових школа дужни су да самостално попуне пријаву са личним подацима према упутствима које ће добити од директора своје школе.

Због обавеза наставника око Завршног испита и осталих обавеза, рок за завршетак обуке се продужава са 2 на 3 недеље од почетка обуке (обука ће бити отворена од 12.6. до 3.7.)

Обавештења о осталим групама школа у овом циклусу обука објавићемо на сајту Завода за унапређивање образовања и васпитања zuov.gov.rs 8.6.2020.